Nederlands concept model voor ontwikkeling in China

Op woensdag 30 september kreeg Wayland Developments ‘hoog’ bezoek van een delegatie uit de Chinese stad Gaobeidian, een voorstad van Bejing. Eén van de aanwezigen was Peng Shaohui van Xinfadi Agricultural Products Co.. Dit bedrijf heeft  interesse in de ontwikkelprojecten van Wayland, zoals Glasparel+ en Businesspark Siberië. Met name de combinatie van logistieke en glastuinbouwfuncties binnen een businesspark én een woongebied, spreekt ontwikkelaars in China aan. Burgemeester, Bert Cremers, van Waddinxveen opende de meeting en sprak de wens uit dat het een inspirerende  zakelijke bijeenkomst zou worden.

Kennispartner
Wayland Developments ontwikkelt en realiseert businessparks met veel aandacht voor duurzame water- en energiesystemen. Die zorgen voor comfort en betaalbaarheid en zijn op termijn essentieel voor de duurzaamheid van een businesspark. China heeft een vraagstuk op dit gebied en komt graag meer te weten over deze materie. Het bezoek aan Wayland Developments had vooral het karakter van kennismaken en leren. Peng Shaohui: “Nederland loopt voorop in duurzaam energiemanagement en integreert duurzaamheid ook makkelijk in de dagelijkse praktijk. Wayland Developments is voor ons een goede kennispartner.”

Logistiekpark China
De realisatie van LogistiekPark A12 (40 hectare) in Waddinxveen is inmiddels van start gegaan. Het is onderdeel van de grootschalige Glasparel+ ontwikkeling (in totaal 180 hectare), dat tevens glastuinbouw, agribusiness en woningen omvat. Arnaud van der Eijk, Commercieel Directeur Wayland Developments: “De omvang van Glasparel+ is voor Nederlandse begrippen zeer ruim, maar niet te vergelijken met wat in de Chinese Stad Gaobeidian beschikbaar is voor multifunctionele inrichting. Xinfadi Agricultural Products Co. is de op drie na grootste leverancier van agrarische producten van China. Het is een ‘logistieke’ uitdaging om een stad als Beijng dagelijks te voorzien van verse producten. Wij zijn blij verrast met de interesse en kijken uit naar de uitnodiging om naar China te komen.”