LogistiekPark A12

LogistiekPark A12 is een modern logistiek bedrijventerrein waarbij op grote schaal rekening is gehouden met de duurzame mogelijkheden van vandaag.

Glasparel+

Het project LogistiekPark A12 is onderdeel van de ontwikkeling Glasparel+.

Het gebied ligt in de Zuidplaspolder, in de driehoek Rotterdam, Gouda en Zoetermeer en is direct ontsloten aan de A12 Den Haag – Utrecht en indirect aan de A20. LogistiekPark A12 is een uitbreiding op het succesvolle Distripark A12/Doelwijk.

Binnen de gemeente Waddinxveen bestaat de behoefte aan meer ruimte voor logistieke ondernemingen.

Project

LogistiekPark A12 is een modern logistiek bedrijventerrein waarbij op grote schaal rekening is gehouden met de duurzame mogelijkheden van vandaag.

In twee fases is 40 hectare grondoppervlakte ontwikkeld, bestemd voor logistiek en distributie.

Naast logistiek is er ook ruimte voor agri-business. Hiervoor wordt binnen het project Glasparel+ een locatie van 7 hectare ontwikkeld, omringd door groen en water. Klik hier voor meer informatie.

Grafische impressie

Duurzaamheid: energieverbruik

Collage_Birdeye80x500
Door optimaal gebruik te maken van de ontwikkelingen binnen Glasparel+, ontstaat de mogelijkheid om op energiegunstige en CO2 neutrale basis te ondernemen.
Deze succesvolle energieoplossing voorziet grootschalige logistieke distributiecentra van de benodigde warmte en energie. LogistiekPark A12 kan weer een bijdrage leveren aan de glastuinbouw door het dakwater te centraliseren zodat het te gebruiken is als productiewater in de glastuinbouw.

Mede door deze slimme oplossingen is een hoge BREEAM certificering voor de gebouwen te realiseren.

Duurzaamheid: Natuur & recreatie

goudsehout500De cultuurhistorie van de Zuidplaspolder is uitgangspunt bij de inpassing van de ontwikkelingen binnen Glasparel+.
Alle projecten dienen inpasbaar te zijn in bestaande tochten en linten, waar de Plasweg er een van is. In het nieuwe landschap zullen wandel- en/of fietspaden worden aangelegd die op bestaande routestructuren aansluiten. Watergangen, natuurlijke oevers, plasbermen, wetlands, weiden en boomgaarden vormen een natuurlijk landschap voor mens en dier.

Ligging

LogistiekPark A12 ligt op het centrale punt van alle logistieke stromen in de Randstad.
Met 60% van alle binnenlandse aankopen binnen een straal van maximaal 1 uur rijafstand is LogistiekPark A12 een absolute hotspot in de fijnmazige distributie. Of het nu gaat om food of non-food artikelen, vanuit LogistiekPark A12 is het mogelijk om binnen een uur het belangrijkste en grootste deel van de Nederlandse consument te bedienen.

Gezien de groei in e-commerce, webshops en online winkelen biedt LogistiekPark A12 een groot voordeel voor logistieke bedrijven die zich hier willen vestigen.

ligging met randstad-500

Partners

LogistiekPark A12 ondersteunt Citymarketing Waddinxveen en maakt onderdeel uit van de A12 Corridor, de beste nationale distributie en
e-fulfilment hotspot van 2021. Daarnaast is er op LogistiekPark A12 een bedrijven vereniging aanwezig, VB A12. Alle bedrijven op LogistiekPark A12 en BusinessPark Vredenburgh kunnen lid worden van VB A12.

 

 

Projectontwikkelaar

LogistiekPark A12 wordt ontwikkeld door Wayland Developments. Wayland Developments is ontwikkelaar van duurzame glastuinbouwgebieden en bedrijventerreinen, gecombineerd met passende woonomgevingen.

 

 

 

wayland-logo-500