Duurzaamheid

Onderscheidende gebiedsontwikkeling is wat Wayland Developments kenmerkt. Duurzaamheid staat bij de ontwikkelaar hoog in het vaandel.

Energie

Door optimaal gebruik te maken van de ontwikkelingen binnen Glasparel+, ontstaat de mogelijkheid om op energiegunstige en CO2 neutrale basis te ondernemen.

Deze succesvolle energieoplossing voorziet grootschalige logistieke distributiecentra van de benodigde warmte en energie. LogistiekPark A12 kan weer een bijdrage leveren aan de glastuinbouw door het dakwater te centraliseren zodat het te gebruiken is als productiewater in de glastuinbouw.
 

Mede door deze slimme oplossingen is een hoge BREEAM certificering voor de gebouwen te realiseren.

Collage_Birdeye800

Natuur & recreatie

De cultuurhistorie van de Zuidplaspolder is uitgangspunt bij de inpassing van de ontwikkelingen binnen Glasparel+.

Alle projecten dienen inpasbaar te zijn in bestaande tochten en linten, waar de Plasweg er een van is. In het nieuwe landschap zullen wandel- en/of fietspaden worden aangelegd die op bestaande routestructuren aansluiten. Watergangen, natuurlijke oevers, plasbermen, wetlands, weiden en boomgaarden vormen een natuurlijk landschap voor mens en dier.

Naast de natuurontwikkeling binnen Glasparel+, bevinden zich ook andere recreatiegebieden in de nabije omgeving, waaronder het Gouwebos en het Bentwoud. Tevens is er ’t Weegje, dat geldt als een veenweidegebied waar het voor natuurliefhebbers ook optimaal vertoeven is.

goudsehout-1600